Drobečková navigace Hlavní stránka » cz » Novinky a Akce

Hlavní obsah stránky

Novinky a Akce

top
 

05. 10. 2013 Výsledky základních skupin a čtvrtfinálové dvojice

Základní část letošního Anag Billiard Cupu je historií, přichází náhlá smrt. Vítězi skupin se stali pánové Zenkner, Leppens, Kahofer a Blomdahl. Po základní části v turnaji zůstává poslední české želízko v ohni. Přinášíme vám rozpis čtvrtfinálových dvojic a menší report z prvních 26 hodin turnaje:

ČTVRTFINÁLE

Wolfgang ZENKNER – Xavier GRETILLAT
Eddy LEPPENS – Raúl CUENCA
Arnim KAHOFER – Marek FAUS
Torbjörn BLOMDAHL – Esteve MATA

 

Skupina A

Úřadující mistr světa pan Zenkner z Německa je v Olomouci už potřetí a pokaždé je z něj cítit obrovské nadšení z účasti na Anag Billiard Cupu. Letos se mu zatím daří napravovat nepřesvědčivý výkon z minulého roku. Ovládl skupinu A , když porazil jak domácího Martina Böhma, tak loňského finalistu Raúla Cuencu, který postupuje z druhého místa.

 

Skupina B

Obhájce titulu Belgičan Eddy Leppens celý minulý ročník odehrál v obrovské herní pohodě. Letos zatím budí dojem, jako by to bylo včera. S přehledem vyhrál skupinu a potvrdil svou pozici jednoho z favoritů turnaje. Na druhém postupovém místě se umístil X. Gretillat, s turnajem se loučí švarný Soumagne z Francie.

 

Skupina C

Další ze stálic turnaje Arnim Kahofer z Rakouska dominoval skupině C, ve které porazil Matu i Čecha Ziogase. Esteve Mata postupuje z druhého místa, ale pro postup do semifinále bude muset porazit favorita turnaje – Torbjörna Blomdahla.

 

Skupina D

Ve skupině D všichni napjatě očekávali výkon hvězdného Švéda Blomdahla. Kádr nepatří k jeho silné stránce, a tak držitel světového rekordu mívá na Anag Billiard Cupu slabší vstupy do utkání. Vše ale zatím vždy napravil ve zbývajících disciplínách, přestože se nám v rozhovoru svěřil, že se svým výkonem není úplně spokojen. „Trojband jsem hrál hodně špatně, jednoband ne moc dobře a kádr příšerně, takže doufám, že dnes ve čtvrtfinále to bude lepší.“ Unikátní hrací systém Anag Billiard Cupu spočívající v kombinaci třech odlišných disciplín je pro něj naprostou novinkou. Turnaj tak ve vyřazovací fázi otestuje kromě herních kvalit i psychickou flexibilitu této kulečníkové legendy. Ve čtvrtfinále se diváci mohou těšit na jeho střetnutí s vítězem prvního ročníku ABC Španělem Estevem Matou. V dramatickém přímém souboji o druhé místo Marek Faus těsně zdolal Bernarda Villierse a v turnaji tak zůstává jediná, zato největší česká naděje.


 
    << zpět na seznam novinek
 

 
top
Facebook Twitter Poslat email na Mapa stránek Přidat do oblíbených